Verlovingsring met Amazoniet

Verlovingsring met Amazoniet

02/06/2019

“Hee Marijn, Alles goed? Geen corona? Ik wil een ring laten maken, die moet echt helemaal van de grond af gemaakt worden.” De klant had een ruwe Amazoniet waar hij graag een ovale steen uit geslepen wilde hebben. Ik heb hem uitgenodigd om bij mij thuis samen eens te kijken of we de steen geslepen kregen met mijn gereedschap. Dit lukte goed en er ontstond een prachtige steen vanuit de groffe basis. De ring bestaat uit een dunne scheen met een handgemaakte zetkast, de scheen heeft een licht hamerslag patroon en hierna heb ik het geheel gepolijst. Deze eigenzinnige en prachtige verlovingsring met een persoonlijke steen is het resultaat.

Read More


Slechtvalk met duif - Sieraden set

Slechtvalk met duif - Sieraden set

02/06/2019

“Eigenlijk maakt het me niet uit wat voor een sieraad. Als onderwerp en afbeelding graag de slechtvalk.” De vrouw had als hobby het kijken naar slechtvalken en hun nesten. Een sieraad met een slechtvalk dus. Ik ging aan de slag en begon met het bestuderen van afbeeldingen van slechtvalken. Het leek mij heel toepasselijk om een slechtvalk in actie neer te zetten, tenslotte was het een roofvogel. Ik tekende een slechtvalk die jagend op een muis afraast. Een set bestaande uit een hanger en een broche vond ik wel aardig. De muis positioneerde ik op een tak. De vrouw was erg ingenomen met het ontwerp maar voegde er wel aan toe: “Slechtvalken jagen niet op muizen maar op duiven.” Met alle liefde veranderde ik de muis in een duif. De vrouw was blij met het resultaat: een sieradenset bestaande uit een zilveren hanger met een jagende slechtvalk en een zilveren broche met een duif op een met de hand gesmeed messingen takje.

Read More


De naamring

De naamring

13/03/2018

Een heel uitdagend en ingewikkelde opdracht. Voor deze klant heb ik zowel het ontwerp als het eindresultaat gemaakt. Ze wilde graag een hele grote opvallende ring en dan het liefste een waarin de namen en de geboortedatums van haar kinderen in terug zou komen. Mijn uiteindelijke ontwerp is zo gemaakt zodat deze twee elementen juist dus ook een belangrijke hoofdrol speelden als sierelement. De ring loopt van de achterkant naar de voorkant uit steeds iets breder en hoger. De basisring zelf is in een 3D teken programma gemaakt en deze heb ik laten 3D printen in was waarna het uit gegoten is in witgoud. De namen in de ring zijn gemaakt uit geelgoud en rosé goud. Dat dit een uitdaging was is een understatement. De brander die ik gebruikte bleek niet sterk genoeg dus moest ik ook meteen een nog professionelere brander bijkopen. Het voordeel van een veel betere brander, een tevreden klant en flink wat nieuwe ervaringen hou ik er gelukkig wel van over!

Read More


Drakenring

Drakenring

13/03/2018

De afgelopen periode ben ik (gelukkig) druk bezig met allerlei projecten! Dit is er een van waar ik bijzonder trots op ben. Een opdracht die me nieuwe uitdagingen bood en waardoor ik heb leren werken met een voor mij nieuwe 3D software, Zbrush. Op een boetserende wijze kan ik in een computer programma kleien tot ik de gewensde vorm heb. Deze klant was een fan van een spel waarin een logo op een banner van een bepaalde groep erg veel belang had. Dat logo was een Ouroboros ring met in plaats van de traditionele slang een draak die in zijn eigen staart bijt. Deze heb ik vanuit volledige vrijheid mogen ontwerpen en heb ik hierna laten gieten in zilver. Het zilver is geoxideerd en daarna gepolijst.

Read More


Balk ring

Balk ring

13/03/2018

Een ontzettend stoere ring gemaakt voor een vriendin van mij. Ze heeft er even voor gespaard maar uiteindelijk was het dan zover. Haar eigen echte handgemaakte gouden ring, helemaal naar smaak. Samen spraken we allerlei opties door en uiteindelijk kwamen we uit op een prachtige ring. Een gladde ring met een strakke, haaks gevijlde rechthoekige balk. Compleet gladgepolijst straalt het geheel een modern uiterlijk uit. Tijdens het dragen valt het licht op de verschillende vlakken en is het echt een eye catcher. Het resultaat past goed bij de klant en haar wensen.

Read More


De Lotus

De Lotus

13/03/2018

De deurbel gaat, een wat oudere doch net geklede man komt binnen en begroet me. Met een kopje koffie erbij gaan we zitten en op ons gemak beginnen we een gesprek. Hij heeft een fluwelen stoffen siertas bij zich en haalt hier een nog sierlijkere keris uit. Zo! Zegt hij terwijl ik een museumstuk in mijn handen krijg. Hier zit een gat en daar wil ik graag een ornament voor hebben. Het was een heel bijzondere keris. Uit het olifanten ivoren schip komt een lemmet van damascus staal (wahyu tumurun). De complete schede gemaakt van suasa een goudlegering, versierd met allerlei ornamenten. Een van die ornamenten is bijvoorbeeld een naga versiering met een roosdiamant er in. Het handvat is gemaakt van potvisivoor en gedateerd rond het jaar 1300. In eerste instantie was ik verbaasd en eerlijk gezegd ook enigszins overdonderd. Stel je toch eens voor dat je iets fout doet met zo’n bijzonder stuk. Maar al snel wisten we samen uit te komen op een optie die ons beide beviel. Het zou een bloem worden. Hoe en wat wist ik nog niet helemaal dus ik vroeg hem mij wat tijd te geven om de bloem te ontwerpen. Uiteindelijk werd het deze bijzondere lotusbloem, samengevoegd met de robijn die de klant er graag in verwerkt wilde zien, deze gezet in de stampertjes van de bloem. De Lotusbloem groeit van origine uit moerassen en modder maar is zelf bijzonder schoon en mooi. Om deze eigenschappen wordt de bloem gebruikt als een teken van reinheid en wedergeboorte. Ik heb hiervoor gekozen omdat het goed paste binnen het algehele thema van de florale versieringen die al te vinden waren op het schip en de schede van de keris. Het was een bizarre en onwaarschijnlijk bijzondere opdracht en ik ben ontzettend trots op dit resultaat.

Read More


Prinses

Prinses

13/03/2018

“De ring is voor mijn vriendin, die een ontzettende Disney fan is.” Hij wil haar ten huwelijk gaan vragen tijdens de elfia. Daar staan ze samen met hun eigen harry potter stand en dat is het evenement wat voor hun allebei veel betekenis draagt . Ik krijg allerlei voorbeelden opgestuurd van ringen die opgebouwd zijn uit sierlijk draadwerk. Wel of geen steen en welke kleur dan? Ik kom uiteindelijk uit op een schetsontwerp wat ik naar de klant toe stuur. Deze vind hij meteen helemaal fantastisch, uiteindelijk besluiten we samen dat ik de ring ga maken uit witgoud waarin een lab grown saffier gezet wordt. Het eindresultaat is een prachtige sprookjesachtige ring, de zetpootjes waar de steen in rust ontstaan vanuit de uiteinden van dit uit een stuk doorlopende stuk witgouden draad.

Read More


Trouwringen

Trouwringen

13/03/2018

Deze set trouwringen gaf mij een bijzonder leuke uitdaging. Dit koppel had heel veel gemeen maar hun smaak in trouwringen viel daar niet onder. De dames ring mocht wel wat meer abstract en de heren ring wilde hij juist weer wat strakker. Na overleg en een aantal verschillende ontwerpen zijn we uiteindelijk samen uit gekomen op deze ontzettend toffe set trouwringen. Ik ben erg tevreden over het ontwerp waarin toch nog enige cohesie is terug te vinden. Door in beide ringen het diagonaal, de afwerking en materialen terug te laten komen is het toch nog een erg bijzonder en bijpassend paar trouwringen geworden.

Read More


Yes, I used a machine gun.

Yes, I used a machine gun.

12/06/2014

You wouldn't hit a man with no trousers on, would you? You're only supposed to blow the bloody doors off! You know, your bobby dangler, giggle stick, your general-two-colonels, master of ceremonies... Yeah,

Read More


Me? I'm dishonest

Me? I'm dishonest

12/06/2014

A drug person can learn to cope with things like seeing their dead grandmother crawling up their leg with a knife in her teeth. But no one should be asked to handle this trip. Well, then, I confess, it is my intention to commandeer one of these ships, pick up a crew in Tortuga, raid, pillage, plunder and otherwise pilfer my weasely black guts out.

Read More


Showing posts 21 - 30 of 30

Menu