Pinocchio

Pinocchio

12/09/2021

Pinocchio rammelaar. In het uit zilver gemaakte hoofdje zit een fluitje en met de neus kan je de toon van de fluit aanpassen. het lichaam is gemaakt van gedraaid hardhout en de armen en benen geven een rammelend geluid.

Read More


Kolonisten van catan 3D variant

Kolonisten van catan 3D variant

12/09/2021

Aangezien ik een groot fan ben van kolonisten van catan, het bordspel. Speelde ik dit erg vaak met wat vrienden. Een van die vrienden vertelde mij dat er een 3d variant gemaakt werden van dit bordspel en toen besloten wij. Dit kunnen wij beter! En zo begonnen we aan een mega hobby project (wat overigens nog niet volledig af is). We begonnen eerst op dezelfde formaat laser gesneden onder plaatjes allerlei tegels in fibo klei te maken. Hierna heb ik daar zelf siliconen mallen van gegoten, dit deed ik door met lego een soort omheining te maken. de tegels onderaan in die holte te leggen en de twee componenten siliconen er overheen te gieten. Allemaal technieken die ik nooit eerder had toegepast. Hierna heb ik met een twee componenten plastic alle tegels gegoten, dit kostte al aardig wat werkuren maar waar nog meer tijd in ging zitten was alle tegels verven. Nadat dit gedaan was ben ik begonnen aan de kist waar alles in bewaard gaat worden. Mijn wens was een zo compact en licht mogelijke kist. Aangezien de tegels op zich samen al aardig wat gewicht wogen wilde ik niet dat dit te heftig samenvoegde. Plus de tegels moesten ieder hun eigen plek krijgen en goed passen. Ik heb nu een kist gemaakt waarin de tegels ieder rusten in een sleuf met een laagje vilt om ze te beschermen tegen krassen.

Read More


Hobbykoffer

Hobbykoffer

13/01/2020

Tijdens het verven van een miniatuur ergerde ik me aan de kist waar alle verf potjes rommelig in lagen. Hierdoor had al een tijdje in mijn hoofd om een opslagkist te maken waar ik dit beter kwijt in kon met de mogelijkheid om alle potjes beter te sorteren. Eigenwijs zoals ik ben zat ik constant te denken aan zo’n ouderwetse dokterstas. Hoe lastig ik het mijzelf hier ook mee maakte wilde ik toch die basisvorm hierin terug laten komen. Alle onderdelen klikken precies in elkaar maar voor de zekerheid heb ik het geheel ook extra verlijmd. Alle onderdelen zijn zelfgemaakt behalve de metalen scharnieren/ sluitingen met behulp van een lasersnijdmachine. Ik kan het ordenen zoals ik zelf wil, het meenemen naar een vriend en het ziet er nog tof uit ook!

Read More


Armbandschakel

Armbandschakel

23/11/2019

Deze vrouw wilde graag een cadeau voor haar 50 jaar wordende man. Haar budget leende zich niet helemaal voor een compleet handgemaakte armband dus stelde ik voor om een bestaande armband te pakken en hier een speciale schakel voor bij te maken. Uiteindelijk heb ik uit een zilveren dikke plaat de initialen van haar, haar man en hun kinderen gezaagd. In de armband staan ook hun namen gegraveerd. Lief hè? Een stoere armband voor een stoere man, met een klein hartje!

Read More


Codsworth

Codsworth

18/10/2019

Dit is codsworth, een 3d geprintte miniatuur uit het spel fallout. Geverfd met miniatuurverf en een speciale roest verf. De armen en ogen kunnen los van elkaar bewegen en het is bedoeld om neer te zetten voor de sier.

Read More


Cryptex

Cryptex

16/10/2019

Het meesterstuk van mijn afstudeerperiode Een cryptex geinspireerd uit de davinci code. Met draaiende schijven kan de code worden ingevuld en opengemaakt waarna een klein acrylaat flesje tevoorschijn komt waarin iets geplaatst kan worden. Ik was in deze tijd erg geïnteresseerd in bewegende en mechanische onderdelen en wilde hier dus graag dieper in duiken. Het collier bestaat uit een aantal zelfgemaakte schakels in de vorm van tandwielen, deze kunnen los van elkaar bewegen. De cryptex bestaat uit verschillende lagen handgemaakte cilinders die precies over elkaar heen kunnen draaien met een aantal slot punten. Zodra de code correct staat kan het slot open worden gemaakt. In de twee zijkanten zijn twee driehoekige saffier stenen geplaatst om aan te geven waar de code geplaatst moet worden.

Read More


De Ashangers

De Ashangers

16/10/2019

“Ik wil een ashanger. Kun je er een voor mij maken? Nou, maak er eigenlijk maar drie.” De klant had mij gevonden op internet. Het type blanke bolster, ruwe pit; recht door zee maar met een gevoelig hart. Zijn vraag en directheid brachten me een moment van mijn stuk. Ik had nog niet eerder een ashanger gemaakt. Het is een ontzettend persoonlijk sieraad met een enorme gevoelswaarde. Gedachten schoten door mijn hoofd; kan ik dat? Wil ik dat? Praktisch zag ik geen belemmeringen dus waarom ook niet? Achter mijn werktafel ging ik aan de slag. De man wilde een zwaard en een bijl die elkaar kruisten op een hanger met hartvorm. Ik creëerde een hol hart en een arsenaal aan minizwaarden en -bijlen. Uiteindelijk soldeerde ik het geheel vloeiend en stevig aan elkaar… driedubbel gecheckt. Op de dag dat hij de ashangers kwam ophalen, kreeg ik de gelegenheid een langer gesprek met hem te voeren. Al snel verdween de nuchtere houding en de man stelde zich helemaal open. Hij vertelde wie er overleden was; een heftig verhaal zat achter de ashanger. Bijzonder geëmotioneerd was hij dan ook door de ashanger. Ontwerp en vorm pasten precies bij zijn nagedachtenis. Wat een geweldig gevoel geeft het als je samen met de klant tot zoiets moois kan komen. In dit geval een ashanger, een sieraad met een zeer emotionele waarde. En dat is ook precies wat het voor mij zo waardevol maakt.

Read More


Ashanger

Ashanger

21/06/2019

De ashanger Deze klant, een man. Wilde graag een as hanger laten maken. Door middel van wat groffe schetsen probeerde hij aan mij duidelijk te maken wat zijn wens was. Na wat tijd te stoppen in het ontwerp kwam ik wat later aan met een aangepast idee. Aangezien ik het zelf op deze manier mooier vond uitkomen en de hanger technisch veel haalbaarder was op deze manier. Door middel van schakelende dikke vlakken zilver die ik later af heb gerond met een vijl en schuurmiddelen ontstaat een abstracte hanger. Aan de achterzijde zit een opening met schroefdraad waar het as in geplaatst kan worden waarna een zilveren handgemaakte schroef met wat epoxylijm er stevig in vastgedraaid kan worden. Zowel de klant als ook ik waren bijzonder tevreden.

Read More


Initialen ring

Initialen ring

21/06/2019

De tweede opdracht vanuit deze klant. Ze wilde dit maal wederom een initialen ring die qua stijl ook paste bij het voorgaande ontwerp. De eerste ring bevatte de initialen van haar zoontje en de nieuwe ring zou de initialen van haar pasgeboren dochtertje moeten bezitten. Het goud heb ik gegoten uit een oude betekenisvolle ring. Met een met de hand uitgezaagde letter s uit witgoud. Deze is in het geheel vast gesoldeerd. Leuk om te zien voor mij als maker dat deze ring ook beter en strakker is gelukt dan de opdracht die ik jaren geleden heb gemaakt in deze zelfde stijl!

Read More


Initialen ring

Initialen ring

21/06/2019

Ze wilde graag een gouden ring met de initialen van haar zoon: PS. De ring mocht vrij breed zijn en een klavertje vier in het ontwerp bevatten. Na een aantal ontwerpen in 3D getekend te hebben, kon ik een ontwerp voorleggen van een roségouden binnenring met een klavertje vier erop gesoldeerd. Waarop een enthousiaste reactie. In de witgouden buitenkant zaagde ik de initialen in en stak ze na met graveerstekers voor een duidelijke weergave van de letters. Het lastige was om de binnenring netjes gepolijst te houden. Na het solderen kan je er namelijk niet meer goed bij met polijstborstels. Het klavertje vier is subtiel verwerkt in het ontwerp en zie je pas als je het sieraad goed bekijkt, precies naar de eisen van de klant. Mijn opdrachtgeefster en ik waren zeer tevreden met het eindresultaat. Een bijzonder symbool dat ze altijd bij zich kan dragen.

Read More


Showing posts 1 - 10 of 40

Menu