Uniek

Veelal ben ik in mijn vrije tijd bezig met unieke en aparte hobby projecten of opdrachten die toevallig op mijn pad komen. Omdat ik ook deze projecten en creatieve uitspattingen wel erg waardevol en bijzonder vind maar ze liever niet mix met het goudsmid werk wat ik doe, wijd ik daarom deze pagina compleet aan dit soort projecten.

Hobbykoffer

Hobbykoffer

Tijdens het verven van een miniatuur ergerde ik me aan de kist waar alle verf potjes rommelig in lagen. Hierdoor had al een tijdje in mijn hoofd om een opslagkist te maken waar ik dit beter kwijt in kon met de mogelijkheid om alle potjes beter te sorteren. Eigenwijs zoals ik ben zat ik constant te denken aan zo’n ouderwetse dokterstas. Hoe lastig ik het mijzelf hier ook mee maakte wilde ik toch die basisvorm hierin terug laten komen. Alle onderdelen klikken precies in elkaar maar voor de zekerheid heb ik het geheel ook extra verlijmd. Alle onderdelen zijn zelfgemaakt behalve de metalen scharnieren/ sluitingen met behulp van een lasersnijdmachine. Ik kan het ordenen zoals ik zelf wil, het meenemen naar een vriend en het ziet er nog tof uit ook!

Kolonisten van catan 3D variant

Aangezien ik een groot fan ben van kolonisten van catan, het bordspel. Speelde ik dit erg vaak met wat vrienden. Een van die vrienden vertelde mij dat er een 3d variant gemaakt werden van dit bordspel en toen besloten wij. Dit kunnen wij beter! En zo begonnen we aan een mega hobby project (wat overigens nog niet volledig af is). We begonnen eerst op dezelfde formaat laser gesneden onder plaatjes allerlei tegels in fibo klei te maken. Hierna heb ik daar zelf siliconen mallen van gegoten, dit deed ik door met lego een soort omheining te maken. de tegels onderaan in die holte te leggen en de twee componenten siliconen er overheen te gieten. Allemaal technieken die ik nooit eerder had toegepast. Hierna heb ik met een twee componenten plastic alle tegels gegoten, dit kostte al aardig wat werkuren maar waar nog meer tijd in ging zitten was alle tegels verven. Nadat dit gedaan was ben ik begonnen aan de kist waar alles in bewaard gaat worden. Mijn wens was een zo compact en licht mogelijke kist. Aangezien de tegels op zich samen al aardig wat gewicht wogen wilde ik niet dat dit te heftig samenvoegde. Plus de tegels moesten ieder hun eigen plek krijgen en goed passen. Ik heb nu een kist gemaakt waarin de tegels ieder rusten in een sleuf met een laagje vilt om ze te beschermen tegen krassen.

Kolonisten van catan 3D variant
Pinocchio

Pinocchio

Pinocchio rammelaar. In het uit zilver gemaakte hoofdje zit een fluitje en met de neus kan je de toon van de fluit aanpassen. het lichaam is gemaakt van gedraaid hardhout en de armen en benen geven een rammelend geluid.

Codsworth

Dit is codsworth, een 3d geprintte miniatuur uit het spel fallout. Geverfd met miniatuurverf en een speciale roest verf. De armen en ogen kunnen los van elkaar bewegen en het is bedoeld om neer te zetten voor de sier.

Codsworth

Heeft u een vraag? Neem contact met mij op!

Contactopnemen


Menu